Freestyle rollerek

Miként válasszunk freestyle rollert

Rengeteg tényező létezik, amely befolyásolja a freestyle roller típusát vagy minőségét. Most ezeket vesszük át röviden, bár a legmeghatározóbb maga a roller mérete.

A kezdőknek tervezett rollerek általában pénztárcabarát sportszerek, amelyek az alap terhelést és trükközést bírják, például a skatepark buckáin. A közepesen haladó és haladó szintű freestyle rollerek olyan 30 000 forintos áron kezdődnek. Amennyiben viszont sportos alkat vagy, viszont az első rollered választod éppen ki, akár a haladó kupacból is válogathatsz, mivel a befektetés így rövid időn belül megtérül. A roller hosszabb ideig bírja majd és a fejlődésben is támogat. 

Mivel a kormányrúd, lap és egyéb fontos alkatrészek és paraméterek kiválasztása rengeteg időt emésztene fel, ezekről már elkészült ROLLEXIKON című cikkünkben találsz további információkat. A legfontosabb dolog a roller mérete. Ha ezt nem sikerül belőnöd, a roller túl kicsi vagy túl nagy lesz a rollerezőnek. Lejjebb viszont segítséget kínálunk a táblázatban, ahol a kormányrúd méretével megfelelő magasságú rollert választhatsz. A kormányrúd minden termékleírásunkban szerepel. Az X tengelyen találod a rollerező magasságát, az Y tengelyen pedig a kormányrúd magassága helyezkedik el. Az ideális magasságot a zöld sáv jelöli. A megfelelő magasság kiválasztása esetén a kormányrúd nagyjából a rollerező derekáig ér. A roller teljes magasságát úgy számolod ki, hogy a leírásban megadott magassághoz hozzáadsz kb. 15 centimétert. 

výška riadidiel freestyle kolobežka

A roller kormányrúdjának magassága

Hogy a lehető legjobban megkönnyítsük az ajándékozást, az alábbi választékban kor szerint válogattunk össze pár modellt kínálatunkból. Azonban ha a teljes kínálatot felfedeznéd, akkor a rollereket megtalálod webáruházunkban ezen a linken. 

Rollerek 4 éves kortól

Mgp Carve Rookie

Mgp Carve Rookie

Rollerek 6 éves kortól

Dominator Sniper

Dominator Sniper

Rollerek 8 éves kortól

MGP VX9 Pro

MGP VX9 Pro

Slamm Assault IV

Slamm Assault IV

Rollerek 10 éves kortól

AO Quadrum 3

AO Quadrum 3

Blunt Prodigy S7

Blunt Prodigy S7