Jégkorcsolyák

Miként válasszunk jégkorcsolyát

Válassz ajándékot jégkorijaink kínálatából, ha pedig nem passzol a méret, a korit akár 2020.1.17-ig kicserélheted.

De nem csupán a meghosszabbított cserelehetőség az egyetlen, amit kínálunk. A megfelelő méret kiválasztásában szívesen segítünk. Pontosan tudjuk, melyik kori milyen paraméterekkel bír, így azt is, melyikből kell esetleg nagyobbat választani, vagy éppen ellenkezőleg kisebbet. Ne habozz hát, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Ha webáruházban vásárolsz jégkorit, a megajándékozott talphossza segíthet a választásban. A talphossz lemérésének pontos leírását itt találod.

Jégkorcsolya gyermekeknek

A gyermek jégkorik kiválasztásánál két lehetőséged van. A gyerekek általában kevesebbet koriznak, így a széthúzható változat is megfelelő választás.Olyan minőségi darabokat találsz kínálatunkban, amelyek megbízhatóak. A széthúzható változat ugyan nem a legideálisabb változat, de ha gyermeked csupán pár alkalommal megy korizni a télen, akkor sokáig bírják a strapát és a gyermekkel együtt nőnek. A legnépszerűbb modellek a Rollerblade Comet vagy a K2 gyermekkorcsolyái.

A széthúzható korikat úgy kell kiválasztani, hogy a lehető legtöbb időt használhassa gyermekünk. Ha tehát 32-33-as méretű a gyerkőc lába, akkor a 33-36,5 méret lesz a megfelelő. Ha 34-es a lába, akkor inkább a 35-40-es méretet válasszuk. 

Ha olyan gyermeknek vásárolsz korcsolyát, aki gyakran korizik, érdemes a  Bauer fiúkorik és a Riedell lánykorik közt válogatni. Mivel a gyermekek lába még növésben, az ideális méret nagyjából 1cm-rel nagyobb, mint a gyermek talphossza.

A Bauer korik esetében egyszerű a dolgod. A megfelelő méretet a mérettáblázat alapján választhatod ki. 

A Riedell korik esetében azonban több paraméter játszik közre. Íme néhány modell és pár tipp, amely segít a döntésben (ha pedig nem találod a megfelelő méretet kínálatunkban, egyszerűen vedd fel velünk a kapcsolatot):

Riedell 615 Soar, 13 Sparkle modellek a Riedell műkorik szabadidős modelljei közé tartoznak. Szélesebb szabással rendelkeznek és könnyebb őket befűzni, mint a klasszikus műkori cipőt. Hatalmas előnyük, hogy a kényelmes cipőn túl a klasszikus Riedell minőséget is nyújtják, tehát a pengék a már megszokott, minőségi anyagokból készültek, remek fogazattal. Néhány kisebb modell fűzők helyett tépőzárral van ellátva. Ez a kisebb gyerekeknek jobban kedvez. .

10 Opal modell – alap műkorcsolya modellről beszélünk. Ideális korcsolya oktatásra akár kezdé.ok számára is. Szilárdsága magas, így jobban tartja a bokát. 

14 Pearl és 19 Emerald modellek – ideális kezdőknek és olyan gyermekeknek, akik most kezdik a műkorcsolyázást. Erősebb béléssel és szilárdabb cipővel rendelkeznek, mint az Opál modell. A gyerekek bátran kezdhetik el tanulni rajta az első trükköket és elemeket. A két említett modell közti legnagyobb különbség az, hogy az Emerald cipőrésze szilárdabb, valamint, hogy ez a modell félszámozásban is elérhető. Így pontosabban választhatod ki a méretet. 

33 Diamond modell – igazi bőrből készült, szilárdabb és hő által formálható. Ideális olyan gyerekeknek, akik aktív műkori oktatáson vesznek részt és az első ugrásokat gyakorolják. A Riedell gyeremekkorik teljes kínálatát itt találod

Női jégkorcsolyák

A hölgyeknek összesen négy lehetőséget kínálunk:

Női jégkorik puha szabadidős cipővel – manapság már azoknak a hölgyeknek, akik nem szeretnének fogazattal ellátott jégkorit, már nem kell a férfi hokikorikra fanyalodniuk. Éppen ezért találnak kínálatunkban olyan jégkorikat is, melyek nem műkori cipővel ellátottak. A szabadidős inline korik cipőrészét kombinálják a jégkori pengékkel. Választhatsz a klasszikus fűzőkkel ellátott  Alexis Ice, Alexis Ice Pro speedlacinggel, Alexis Ice BOA (BOA rendszer) vagy a Spark Ice modellek közül.

Szabadidős korik műkoris pengékkel– ahány ház, annyi szokás. A K2 és Rollerblade korik cipői nagyon közkedveltek vásárlóink körében. Tehát ha puha cipővel ellátott korit keresel műkori pengékkel, az Alexis Ice FB (figureblade) , Alexis Ice Pro FB és a Spark Ice modellek lehetnek megfelelőek.

Szabadidős műkorik – a Rollerblade ugyan nem profi jégkorik gyártásával alapozta meg a hírnevét. Azonban ha szélesebb szabású műkorit keresel, akkor a Rollerblade Stella vagy a  Bladerunner Aurora lehet a megfelelő választás. Mindkét kori ugyanazon gyártó műhelyében készült és szabadidős korcsolyázásra bőven megfelel. Hátránya a kisebb szilárdság és az a tény, hogy csupán egész méretekben elérhető. 

Magas minőségű műkorik – ha igazán minőségi műkorikat keresel, akkor nézz körül a Riedell darabjai közt. 

Riedell 625 Soar, 113 Sparkle, 118 Sparkle modellek a  leginkább szabadidős korisoknak szánt darabok a Riedelltől. Szélesebb szabás jellemzi őket és könnyebbek is, mint egy klasszikus műkorcsolya. Előnye azonban, hogy a kényelmesebb cipő ellenére Riedell minőséget nyújt és a tökéletes fogazott pengék is hozzák a kívánt szintet. 

110 Opal modell – egy alapszintű műkorcsolya modell, ideális, amennyiben a minőséget választanád, de megelégszel az egyszerűbb modellel is. 

114 Pearl és 119 Emerald modellek – a gyártó magasabb osztályú modelljei közé tartoznak. Minőségi merevítéssel rendelkeznek és szilárdabb cipővel mint az Opal modell. A két modell közti különbség abban rejlik, hogy az Emerald cipőrésze szilárdabb és félszámozásban is elérhető. A korcsolyát pedig így pontosabban választhatod ki. 

133 Diamond modell – valódi bőrből készült és szilárdabb az előző modellekkel ellentétben, valamint hő által formálható, így jobban idomul a lábhoz is. (a női jégkorik teljes kínálata).

Férfi jégkorcsolyák

A férfiaknak könnyebb dolguk van. Sokan nem is gondolkodnak más alternatíván, mint a klasszikus Bauer hokikorcsolyán. Azonban egyre többen akadnak olyanok is, akiknek nincs szükségük a kemény hokikorira és inkább a kényelemre összpontosítanak a választásnál. Számukra is akad néhány modell a kínálatunkban, melyek puha cipővel rendelkeznek. A biztos választás a softboot technológiával ellátott K2 modellek egyike, vagy választhatnak a Rollerblade kínálatából is. (a férfi jégkorik teljes kínálata)