Te már felkészültél a jégkori szezonra?

10. 11. 2019 | Zsuzs

Még sosem korcsolyáztál jégen, vagy a meglévő korid már eléggé lestrapált? Akkor szerencséd van, szezon előtti akciót kínálunk. Ma a női jégkorikról lesz szó, a jövő héten pedig a gyermek korikat taglaljuk bővebben.

Ami a hölgyeket illeti, rengeteg  kritérium alapján választhatják ki a nekik legjobban illő darabot. A korcsolya szerkezetét alapvetően két fontos elem határozza meg:

  • cipő
  • penge

A cipőből a műkoris, emelt sarokkal rendelkező, általában műbőrből vagy bőrből készült típus, valamint a puha fitneszkoris cipő közül kell választani. Az utóbbi a jólismert fitnesz görkorik cipőjét idézi. A pengéknél a műkoris, fogazattal rendelkező pengék és a fogazat nélküli hokipengék elérhetőek. A két elem kombinációjával összesen 3 koriváltozat jött létre, most pedig következzenek ezek bővebben.

Klasszikus műkorcsolya

Amint említettük, ezek magasított sarokkal ellátott műbőr vagy bőr cipővel rendelkező darabok. Tehát pontosan azok a darbok, amelyekre mindenki elsőként gondol a női jégkori szókapcsolat hallatán. Természetesen manapság már nem csupán letisztult fehér színben elérhetőek. 🙂  

A Rollerblade bár nem profi jégkorik gyártásával alapozta meg a hírnevét, darabjai mégis nagy népszerűségnek örvendenek a kezdők körében. Ha szélesebb szabású műkorit keresel, akkor a Rollerblade Stella vagy a  Bladerunner Aurora lehet a megfelelő választás számodra. 

Mindkét kori ugyanazon gyártó műhelyében készült és szabadidős korcsolyázásra tökéletesen megfelel Hátránya a kisebb szilárdság és az a tény, hogy csupán egész méretekben elérhető. Viszont hatalmas előnye, hogy a sötétebb színek kedvelői akár fekete színben is megvásárolhatják őket.

A legstílusosabb kori kínálatunkban a Rollerblade Diva. Ezt is azoknak ajánljuk, aki csupán pár alkalommal húznak korit a szezonban, viszont ügyelnek a részletekre. A Diva meleg, rozsdabarna szőrmével bélelt és a sarokmintázatot strasszok díszítik.

A másik gyártó, akinek darabjait kínáljuk webáruházunkban nem más, mint a Riedell. Ha rendszeresen szeretnél korizni szabadidős vagy akár profi szinten is, fedezd fel kínálatunkban egyes modelljeit.

A Riedell 113 Sparkle és 118 Sparkle modellek a  leginkább szabadidős korisoknak szánt darabok. Szélesebb szabás jellemzi őket és könnyebbek is, mint egy klasszikus műkorcsolya. Mindkét darab előnye azonban, hogy a kényelmesebb cipő ellenére Riedell minőséget nyújt és a tökéletes fogazott pengék is hozzák a kívánt szintet. 

A Riedell 110 Opal modell egy alapszintű műkorcsolya modell, ideális, amennyiben a minőséget választanád, de megelégszel az egyszerűbb modellel is. A fehér színváltozat türkízzel kombinált, de elérhető belőle a fekete változat is.

A 114 Pearl és 119 Emerald modellek  a gyártó magasabb osztályú modelljei közé tartoznak. Minőségi béléssel rendelkeznek és szilárdabb cipővel mint az Opal modell. A két modell közti különbség abban rejlik, hogy az Emerald cipőrésze szilárdabb és félszámozásban is elérhető. A korcsolyát pedig így pontosabban választhatod ki. Míg az Emerald zöld színnel kombinált, addig a Pearl lágy rózsaszín béléssel rendelkezik.  

A 133 Diamond modell a profi darabok közé tartozik a Riedellnél, így valódi bőrből készült és szilárdabb az előző modellekkel ellentétben, valamint hő által formálható, így jobban idomul a lábhoz is. Természetesen fekete színváltozatban is elérhető.

A legprofibb darab kínálatunkban, melyet megrendelés esetén gyártanak le a vásárlónak a Riedell 255 Motion. Eclipse Astra pengékkel van ellátva és kialakításának köszönhetően akár dupla ugrások végrehajtására is alkalmas. 

Fitnesz kori, műkori pengével

A K2 korik cipői nagyon közkedveltek vásárlóink körében. Tehát ha puha cipővel ellátott korit keresel műkori pengékkel, az Alexis Ice FB , Alexis Ice Boa FB a megfelelő választás számodra. A két modell közti különbség a fűzőrendszerben rejlik. Míg a klasszikus Ice FB egyszerű fűzőkkel van ellátva, úgy az Ice Boa FB a K2 kerekes Boa rendszerét tartalmazza. Ez remek választás, ha gyorsan és könnyedén szeretnéd egy kézzel kioldani a korit vagy éppen behúzni azt.

Fitnesz jégkorik

Szerencsére a fogazat nélküli korik világa megnyílt a hölgyek előtt is, így azoknak, akik ilyen modelleket keresnek, nem kell többé férfi hokikorikra fanyalodniuk. Éppen ezért találnak kínálatunkban olyan jégkorikat is, melyek nem műkori cipővel ellátottak. A szabadidős inline korik cipőrészét kombinálják a hokikori pengékkel. Választhatsz a klasszikus fűzőkkel ellátott  Alexis Ice, Alexis Ice Pro speedlacinggel,  Alexis Ice BOA kerekes rendszerre ellátott modelljei közül.

Ha már megvan a megfelelő kori, nem árt a védelméről sem gondoskodni. Erre két különböző terméket is találsz webáruházunkban. Az SFR Blade Soakers, amint a neve is mutatja, a nedvesség felitatására alkalmas. Amint befejezted a korizást, húzd rá a pengékre és felszívja róluk a maradék nedvességet. Így védheted a pengét a korrózió ellen. Tároláshoz és jégpályán kívüli járkáláshoz kemény védelemre van szükség. A már említett SFR márka természetesen erre is gondolt, így kínálatunkban a műanyag élvédőket is megtalálod klasszikus és glitteres változatban is. 

Mindenkinek jó korizást kívánunk, továbbra is bátran jelöljetek meg minket akár jégkorizó képeiteken is az instagramon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..